V: Wanneer ben je met zeemeermin zwemmen begonnen?
A: In 2012 ben ik hiermee begonnen, maar in 2013 pas met staart.

V: Hoe kort van te voren kan ik je boeken? 
A: Als we samen een datum gaan prikken dan kan dit op zijn kortst 4 á 5 weken van te voren. Een afspraak maken voor "volgende week" gaat doorgaans écht niet. (Je kan het natuurlijk altijd proberen. en het kan dus zomaar zijn dat het wél lukt!)

 

VWaarin verzenden jullie de artikelen van de webwinkel?
A: Al onze artikelen worden in een kartonnen verzenddoos verzonden. Deze zijn voor minstens 70 % vervaardigd uit gerecycled papier en zelf ook volledig recyclebaar. Ook over de tape hoef je je geen zorgen te maken! Wij maken gebruik van bruin papieren Eco-tape en kan dus gewoon met de doos bij het Oud Papier! Het enige dat niet bij het oud papier kan is dus de sticker/verzendlabel met je adres die op de doos geplakt zit.

V: Betekent dit dat jullie verder plastic vrij zijn?
A: Helaas niet. Een aantal van onze artikelen zijn wel in plastic verpakt. Waar mogelijk recyclen wij dat zelf maar van de artikelen waarbij het ons niet lukt zou het natuurlijk vintastisch zijn als jullie daaraan mee zouden helpen! Ons plastic opvulmateriaal krijgen wij binnen van/via privé bestellingen, Deze word vervolgens door ons hergebruikt voor de breekbare artikelen die wij niet zonder durven te versturen.

V: Raad je zeemeerminlessen juist aan, of af?
A
Ik raad deze absoluut aan! Als is het maar één les. Zeemeermin-zwemmen kan (hoe mooi het dan ook is) echt gevaarlijk zijn als je niet weet wat je doet. Zwem ook altijd onder toezicht! Als ouder zijnde moet je goed op je kind letten, maar ook als volwassene is het altijd verstandig om een buddy bij je te hebben die weet wat hij/zij moet doen! 

V: Ik zie dat je geen pakketten meer aanbied. Wat als ik nou toch een één op één zeemeerminles wil met bv een eigen staart?
AStuur gerust een berichtje/mailtje!

 

V: Het is goed dat je anderen zo aanspoort tot het verminderen van het gebruik van Single use plastic, maar wat doe jij hier aan in het dagelijks leven?
ADit vind ik een hele goede vraag, en ik ben blij dat je deze gesteld hebt!
Zodra ik op straat (dus niet alleen op het strand of rond het water) een plastic zak oid tegenkom dat rond dwarrelt, dan verdwijnt die in de dichtstbijzijnde prullenbak. Ik daag mezelf uit om ook steeds een stapje verder te zetten in het verminderen van het plastic gebruik in het dagelijks leven. In de keuken hebben we een volledig 'afvalscheidstation' waar we zelfs het PMD nog scheiden om steeds zo min mogelijk afval af te voeren. Plastic word dus gescheiden van het 'metaal & drinkpakken'. Dan hebben we nog een glas tas en een papier tas en en bak voor restafval. We gebruiken herbruikbare tasjes, en hier zitten er standaard 2 van in mijn rugtas voor boodschappen e.d.  Ik koop ons brood in een katoenen broodzak die ik van thuis meeneem. Groente/fruit koop ik het liefst op de markt/kleinere winkeltjes waar niet alles in plastic verpakt zit, met wederom die tasjes. Er komt hier geen shampoo fles meer binnen (tenzij deze in een gerecyclede en/of recyclebare  verpakking zit) en gebruiken we vooral verpakkingsvrije 'solid' shampoos en showergels/zeep. Onze badkamer is (op de tandpasta tubes/deodorant en wat oude verpakkingen van voor onze omschakeling na) plastic vrij! Zelfs de wattenschijfjes voor het verwijderen van mijn make up zijn herbruikbaar en gaan de wasmachine in. 

Dit zijn een paar voorbeelden van wat wij persoonlijk doen, maar ik wil vooral benadrukken dat ik dit stapsgewijs opbouw en dat lang niet alles lukt. Het volledige roer in één keer omgooien is vaak niet haalbaar, en zeker niet als je het ook daadwerkelijk wilt volhouden!  Voel je dan ook vooral niet schuldig als iets niet lukt! 
Daag jezelf uit, maar hou het leuk.


Ook een vraag? Stuur ze in via het Contact formulier!